MIT TEHETSZ A KARANTÉNBAN A KARRIERED ÉRDEKÉBEN?

Mindenek előtt tanulhatsz. Az internet tele van érdekes, izgalmas és naprakész tudást kínáló tanulási lehetőséggel. A világ legrangosabb egyetemei nyitják meg előttetek a kapuikat virtuálisan és persze ingyenesen. Nektek „csak” egy erős angol tudásra lesz hozzá szükségetek.

Kezdjük is hát a tanulási lehetőségeket bemutató írásunkat az alapoknál. A főleg középiskolásoknak szóló magyar nyelvű oldalon, a webunin, egyebek között az angol tudásodat is fejlesztheted, ha betartod ezt a 7 jótanácsot.

Ha pedig már magabiztos az angolod, akkor a megpályázandó álláshoz tartozó szaktudásodat is frissítsd. Ugyanezen az oldalon megismerkedhetsz sok más tudományterülettel akár ingyen is. Például megtanulhatsz zongorázni, de a pénzügy és számvitel alapjait is megtanulhatod.


De nézzünk körül egy kicsit alaposabban.
Az online oktatás hatalmas üzlet, és ez már a koronavírus-járvány kitörése előtt is igaz volt. Cégek százai nyújtanak online oktatási szolgáltatást a legváltozatosabb témákban. Ezek az oldalak már legtöbbször nem ingyenesek, de sokan biztosítanak ingyenes próbaidőszakot, vagy más kedvezményt, amit érdemes kihasználni.


A LinkedIn egy teljes pro csomagot kínál, amivel kicsit felturbózhatod a jelenlétedet. Ez a csomag az első 30 napig ingyen használható, és ennek része a LinkedIn Learning nevű platform. Itt már nem csak angolul tanulhatsz, de a legváltozatosabb tárgyakban, témákban fejlesztheted a tudásodat, legyen szó web designról, marketingről, vagy éppen programozásról. Ha még nincs LinkedIn profilod egyébként sem érdemes tovább halogatni a létrehozását.


A Udemy.com ugyan nem kínál 30 napos ingyenes próbaidőszakot, de a fizetős kurzusaikra 30 napos pénzvisszafizetési garanciát vállal. Ezen kívül több ezer (!) különböző témakörben kínál tanulási, önfejesztési lehetőséget.
https://www.udemy.com/courses/search/…
A Udemy.com térítéses képzéseinél érdemes figyelni az akciókat is, mert akár néhány ezer forintnyi tandíjért cserébe is meg lehet szerezni naprakész és a munkaerőpiacon is értékes tudást.

Egy másik kiváló példa arra, hogy hogyan lehet egy fizetős oldalon ingyenesen tanulni, az a Coursera.org. Ezen a site-on rangos egyetemek, cégek, összesen több, mint 190 szervezet kínálja a tudását a világ számos országából. Egy-egy képzés elvégzéséért fizetni kell, de ha megelégszel a tudással, és eltekintesz attól, hogy oklevelet is kapj róla, akkor ingyen is tanulhatsz a barcelonai, vagy a tokiói egyetemen, az Amazonnál, vagy a Google-nél.

Apropó google! Azt tudtad, hogy a gmail accountoddal nem csak térképeket tudsz megnézni, vagy fényképeket tudsz tárolni, hanem ingyen tanulni is tudsz?
A https://learndigital.withgoogle.com/digitalgarage segítségével 3 nagy területen ingyen tudod bővíteni a tudásodat: Data and Tech, Digital Marketing, Career Development. Mindegyik területen belül pedig több száz témakört találsz.

Mostmár csak egyetlen dolog hiányzik a tanuláshoz, és a sikeres karrierépítéshez: Te.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from DEBRECEN BUSINESS SERVICE CENTERS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading