DBSC Nagykövet Program


Bemutatkozik a Nagykövet program

Üzleti szolgáltató szektor testközelből, már középiskolásoknak is? Elindult a DBSC Nagyköveti Mentor Program. 

A DBSC Kerekasztal 2023. november 9-én a Deutsche Telekom IT Solutions irodaházában tartott sajtótájékoztatóján útjára indította a DBSC Nagyköveti Mentor Programját, amelynek középpontjában a debreceni középiskolások állnak, akik ebben az egyedülálló programban testközelből ismerhetik meg a DBSC Kerekasztal nyolc tagvállalatát (4iG, BT, Diehl Aviation, DT ITS, EPAM, Flowserve, NI, Transcosmos) és ezáltal az üzleti szolgáltató szektort.  

A program előzményének tekinthető, hogy a DBSC Kerekasztal immár közel 4 éve látogatja pályaorientációs napok keretében a debreceni középiskolásokat, akik így a cégek kollégáitól ismerhetik meg, hogy hogyan is néz ki Magyarországon és itt Debrecenben ez a dinamikusan fejlődő szektor, hogyan pályázhatnak sikerrel és hogy milyen képességekre tehetnek szert, ha ebben az ágazatban helyezkednek el.  

Az elmúlt évek kölcsönös jó kapcsolata a DBSC Kerekasztal és az együttműködő középiskolák között, mérföldkőhöz érkezett el, így a 2023/2024-es tanévben 13 intézményből, 19 debreceni középiskolás diák részvételével elindul a DBSC Nagyköveti Mentor Program. A diákokok mind a Debreceni Tankerületi Központ, a Debreceni Egyetem és a Debreceni Szakképzési Centrum iskoláiból kerültek ki, akik így olyan gyakorlati tudást szerezhetnek a Nagyköveti Program ideje alatt, amelynek később, karrierjük során is hasznát vehetik. A diákok a tanév során meglátogatják a DBSC Kerekasztal tagvállalatait, a cégek kijelölt mentoraitól, azaz nemzetközi vállalatok szakértőitől tanulhatnak elsőkézből​, továbbá megjelenhetnek a Debrecen BSC Kerekasztal social média felületein​.  

A DBSC Nagykövetek nemcsak új ismeretekre tehetnek szert, fejleszthetik magukat és megismerkedhetnek különböző vállalati kultúrákkal a Nagyköveti Programban való részvétel alatt, de izgalmas feladatokban is kipróbálhatják magukat, úgy, mint tartalomgyártás a DBSC Kerekasztal social média felületeire, prezentációk összeállítása és bemutatása​, pályaorientációs előadásokon való részvétel, ezeken az üzleti szolgáltató szektorról megtanult és megtapasztalt ismeretek megosztása​ kortársaikkal.  

A Program során nemcsak a diákok tanulhatnak, de a DBSC Kerekasztal is, hiszen fontosnak tartjuk, hogy a diákok saját kommunikációs módszereikkel és eszközeikkel tanítsák meg nekünk, hogy hogyan, milyen üzenetekkel tudjuk elérni leghatékonyabban az üzleti szolgáltató szektor jövendőbeli munkavállalóit.