Mi is az a BSC szektor? – Elindult az őszi félév a Debreceni Egyetemen

2021. szeptember 22-én, szerdán 16:00-kor kezdetét vette a Debrecen BSC Kerekasztal üzleti karrieralapozó kurzusának negyedik évada. Hosszu Róbert (NI Hungary Managing Director and Senior Director of EMEA Manufacturing) és Szmolinka Zsolt (United Call Centers, CEO) mutatták be a szektor alapvető értékeit, céljait, és a szükséges kompetenciákat.

Az eseményen több mint 70 hallgató vett részt személyesen, természetesen a hatályos járványügyi előírásoknak megfelelően a lehető legnagyobb távolságtartással, és maszkviseléssel.

Számos aspektusból sikerült bemutatni a szektort: fontos a szektor által elismert értékek megismerése, az ember, mint legfontosabb szereplő célja és szerepe a vállalatoknál, a közösségi élet, az egyéni fejlődés, és természetesen az anyagi megbecsülés alapjainak tisztázása.

Bár Zsolt és Róbert is cégvezetők, és ennek megfelelően rendkívül elfoglaltak, mégis fontosnak tartották, hogy időt szakítsanak a hallgatókkal való találkozásra. Saját életútjukon keresztül, személyes példákkal mutatták be, mire érdemes figyelni karrierépítés során, mik lehetnek a rövid- és hosszú távú célok, és mik az elkerülhető tévutak egy egyéni életpálya során.

Az interaktív prezentációt számos, a hallgatókhoz intézett kérdés szakította meg – „Te mit tudsz a BSC szektorról?”, vagy éppen „Mi a fontos számodra pályaválasztás során?” – melyekre akár élőben, akár okostelefonjaik segítségével is válaszolhattak.

Továbbá, az előadás során több tippet is adtak a hallgatóknak, illetve szívesen válaszoltak a hallgatói kérdésekre az előadás utolsó harmadában.

Köszönjük a hallgatóinknak a figyelmet, és előadóinknak, hogy elfogadták meghívásunkat.

Bízunk benne, hogy a hallgatók is izgatottan várják a következő előadásokat, hiszen minden alkalommal két különböző cég, két szakértője tart számukra előadást.

Kövesd Facebook oldalunkat a legfrissebb információkért kurzusainkról!

Discover more from DEBRECEN BUSINESS SERVICE CENTERS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading