BSC szektor alapok angol nyelven – Bevezető előadás a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézetében

2021. szeptember 16-án, csütörtökön az Angol-Amerikai intézetben is elstartolt a Real-life business névre hallgató angol nyelvű üzleti kurzus, amely a Debrecen BSC Kerekasztal üzleti karrieralapozó kurzusának negyedik évada. Szoták Beáta (Deutsche Telekom IT Solutions, Vice President, Telecommunication Services) és Németi Emánuel (BT, Head of Operations& Site Manager Debrecen) mutatták be a szektor alapvető értékeit, céljait, és a szükséges kompetenciákat.

Az kurzus első szakmai alkalmán 29 hallgató vett részt személyesen, akik érdeklődve hallgatták a két cégvezető izgalmas bemutatóját és valós tapasztalataikat a BSC szektor világából. Az előadás során meséltek az üzleti szolgáltató szektor kialakulásáról és olyan izgalmas témákat is érintettek, mint a szektorban elengedhetetlen készségek, kompetenciák, a szektor karakterisztikája.

Mindkét vezető számára fontos volt, hogy egy interaktív párbeszédet tudjanak kialakítani a hallgatókkal, hiszen ez egy kiváló lehetőség a hallgatók számára is, hogy testközelből ismerhessék meg a cégeket, azok és a szektor elvárásait és olyan jó tanácsokat, tippeket kapjanak, amelyet útravalóként magukkal vihetnek a munka világában, de akár már egyetemi tanulmányaik alatt is hasznosítani tudjanak.

A tudásátadás mellett fontos célja az előadásoknak, hogy a hallgatóknak egy olyan karrierképet mutassunk a BSC szektorról, amely segítségével, akár későbbi hivatásukként is el tudják képzelni azt.