#MyBSCLife – Siető Bettina (Deutsche Telekom IT Solutions)

Folytatjuk a sorozatot, amiben néhány kollégánk történetén keresztül mutatkoznak be a szektorban rejlő lehetőségek és pozíciók. Ezúttal Siető Bettina, a Deutsche Telekom IT Solutions munkatársa osztja meg tapasztalatait.

Bettina, mesélj nekünk a kezdetekről, hogyan kerültél kapcsolatba a szektorral?

Kicsit több, mint másfél éve kezdtem dolgozni a Deutsche Telekom IT Solutions debreceni projektmenedzsment csapatában az egyetemi tanulmányaim mellett. A DT-ITS az egyik legjelentősebb ICT szolgáltató cég a hazai szektorban. Informatikai rendszerek üzemeltetésén és támogatásán kívül koncepciókidolgozással is foglalkozunk, ide tartozik a projektmenedzsment is, ami az IT termékek és folyamatok támogatása szempontjából elengedhetetlen. 

A fő motiválóerő számomra a munkakeresés során az volt, hogy szerettem volna nemzetközi környezetben munkatapasztalatot szerezni illetve olyan munkát végezni, ami igazán tetszik és számos fejlődési lehetőséget tartogat még számomra.

Mi a jelenlegi pozíciód és hogyan telnek a napjaid?

Már 2019 decembere óta egy nagy projekten dolgozom PMO-ként (Project Management Office munkatárs), valamint erőforrás tervezéssel is foglalkozom, közvetlenül a projekt pénzügyi vezetője mellett. Egy szuper kis csapatban dolgozom, főként a projekt alapvető működését segítjük elő. Felelünk azért, hogy a program gördülékeny menetéhez minden feltételt megteremtsünk. Egyfajta koordinációs szerepünk van a projekten belül; kialakítjuk a projekten belüli best practice-ket (későbbi hasonló munkafolyamatok alapjául, mintájaként szolgáló gyakorlatok), emellett a projektfolyamat ellenőrzésében, a projekt utánkövetésében is aktívan részt veszünk. A pénzügyi oldalon pedig a projekt pénzügyi tervezésében és annak folyamatos erőforrás monitorozásában segédkezem.

Mi az, ami nap mint nap motivál, hogyan látod a jövődet?

Nekem alapvető motivációt ad a mindennapi munkához maga a terület és az aktuális projekt sokszínűsége, a fejlődés lehetősége, valamint az is, hogy igazán jó csapatban dolgozom. A projekten dolgozó és a cégen belüli csapatom is nagyon összetartó és támogató közeg számomra; rengeteget tanulhatok tőlük nap, mint nap, úgy, hogy közben én magam is kibontakozhatok, hiszen tárt karokkal várják az ötleteim.  

A fejlődéshez pedig számos céges trainingre van lehetőségünk, különböző szakmai, nyelvi képzések, valamint online e-learning anyagok is elérhetőek számunkra. A projektmenedzsment területen belüli előrelépéshez egy transzparens és egyértelmű keretrendszer van meghatározva, így jól tervezhető a karrierút, hiszen a kellő tapasztalat megszerzése és a szükséges tréningek elvégzése után Project Manager, Program Manager, ha pedig az agilis irányt nézzük akkor Product Owner vagy Scrum Master is lehetek idővel, de természetesen más lehetőségeket is tartogat még a terület ezek mellett.

További karrierutakért, friss interjúkért kövessétek minden héten Facebook oldalunkat.

Discover more from DEBRECEN BUSINESS SERVICE CENTERS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading