Miért éppen Debrecen? – Szakmai panelbeszélgetés a Campus Fesztivál nyitónapján

A 2021-es nyár egyik könnyedebb hangulatú eseménye a hagyományos debreceni Campus Fesztivál. Az elsősorban, de nem kizárólag egyetemi hallgatóknak szóló esemény rekreációs események mellett szakmai programokat is tartogat.

A Debrecen BSC Kerekasztal is képviseltette magát, a fesztivál megnyitó napján, szerdán 17:00-tól “Miért éppen Debrecen?” címmel tartott szakmai panelbeszélgetést. A beszélgetés résztvevői Buga Bernadett (Head of HR, DIEHL Aviation), Németi Emánuel (Head of Operations, BT), Szakács Szabolcs (Site manager, transcosmos), Hosszu Róbert (NI Hungary Managing Director and Senior Director of EMEA Manufacturing, NI) és Dr. Kovács Norbert (Head of HR & Legal, United Call Centers). A moderator Lőrincz Ákos (Sales Professional, United Call Centers) volt.

Még napjainkban is jelentős az elvándorlás a kelet-magyarországi régióból, és bár Debrecen rohamosan fejlődik – amit a városban megtelepedő több tucat nagyvállalat is indikál – a főváros, illetve nyugat-Európa nagyvárosai vonzóak a fiatalok számára. Vendégeinket, akik sikeres, tapasztalat vezetők kérdeztük arról, mi lehet a város vonzereje, mi lehet a BSC szektorba való belépés kulcsa, és általában, milyen tulajdonságok tehetnek valakit sikeressé, akár a magánéletben, akár a szakmai életben.

Az idegen nyelvek ismerete mellett a kitartást, szakmai alázatot, csapatmunkát, és a kíváncsiságot emelték ki vendégeink, mint elsődleges karrierépítő elemeket. Kiemelték, hogy bár fontos az ambíciózus hozzáállás, nem szabad arra számítani, hogy egyből a karrier csúcspontjára kerül a jelentkező. Fontos megélni a fejlődési periódust – “nem a cél a fontos, hanem az út, amit megteszel”, foglalták össze a vezetők.

Továbbá, a BSC szektor dinamizmusa és változatossága okán, hatalmas komfortzónakilépést is jelent a nemzetközi környezetben való munka. Minden fiatalt tárt kapukkal, motiváló környezettel, és szakmai fejlődési lehetőségekkel és rekreációs, ösztönző programokkal várnak a vállalatok. Ahogy a beszélgetés záróakkordjaként megfogalmazták – “semmit sem veszíthetsz, csak a félelmeidet”.

Találkozzunk a Campus Fesztiválon az Egyetem Tér szekcióban!

Discover more from DEBRECEN BUSINESS SERVICE CENTERS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading